Нові казарми для королівської піхоти (ФОТО)

Нові казарми для королівської піхоти (ФОТО)

Добігає кінця будівництво чергових сучасних гуртожитків (казарм поліпшеного планування) – цього разу для солдатів 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У пункті постійної дислокації бригади – місті Яворові, що на Львівщині, наразі завершується будівництво чотирьох казарм підвищеного комфорту для солдатів-контрактників, також тут будуть типові багатоквартирні будинки для сержантів та офіцерів.

Сьогодні, 17 квітня, стан будівництва гуртожитків, а також інші об’єкти інфраструктури бригади, під час робочої поїздки на Львівщину оглянув Міністр оборони, якій також перевірив готовність тилових підрозділів до зустрічі бригади після повернення з району проведення ООС.

фото © Аліса Бірюкова

Також, Степан Полторак проінспектував хід будівництва нових казарм для особового складу 184-го навчального центру в смт. Старичі, Львівської області.

На цьому місці ще рік тому не було нічого. Сьогодні вже побудували гуртожитки на 1500 військовослужбовців, в планах практично ще стільки ж. Крім того, почали вже будувати будинки для сержантів та сімейних військових. Пріоритет — завершити проект по будівництву житла і рухатись вперед та жити в комфортних умовах
Нові казарми, гуртожитки та будинки для військових у Старичах Нові казарми, гуртожитки та будинки для військових у Старичах Нові казарми, гуртожитки та будинки для військових у Старичах

Нагадаємо, що наймасштабніший за всю історію ЗСУ проект будівництва був ініційований Президентом Петром Порошенком, за рахунок конфіскованих т.зв «грошей Януковича» – у 2017 році з 1,42 млрд дол, що було повернуто державі, 4 млрд грн було виділено на потреби Міноборони, частина їх також пішла на закупівлю і виробництво озброєння та боєприпасів.