Набавка «за першу лінію оборони» зросте до 17 тис. грн

грошове забезпечення

Розмір надбавки за участь у бойових діях, що з 1 квітня складає 12000 грн підвищують ще на 5000 грн, в результаті на першій лінії оборони солдат отримуватиме не менше 27 тисяч гривень.

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Петро Порошенко перебуваючи сьогодні у Авдіївці доручив Міністру оборони Степану Полтораку підвищити розмір доплат військовослужбовцям, які несуть службу на першій лінії оборони.

Я прийняв рішення, що ми робимо подальше збільшення доплат, грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії операції Об’єднаних сил. Пане Міністр оборони України, даю доручення, щоб ми ще підняли доплати за перебування на «передку», на першій лінії, і доручаю прийняти рішення про збільшення доплати на 5 тисяч гривень, до суми 17000 грн

За словами Глави держави, відтепер грошове забезпечення військовослужбовця із доплатами на першій лінії складатиме не менше 27 000 грн (мінімальне грошове забезпечення солдата біля 10000 грн та бойова надбавка 17000 грн).

Нагадаємо, що наразі наказом Міністра оборони України розмір надбавки для військовослужбовців ЗСУ визначений:

  • 12000 грн – на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону оборони; виконання бойових завдань на території противника (території між позиціями військ противника та своїх військ); участь у заходах з відбиття збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення таких об’єктів у разі їх захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою;
  • 5500 грн – в інших місцях дислокації в межах визначеного району воєнного конфлікту, заходів ЗНБО чи АТО.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію