Приватна компанія налагодила виробництво парашутних гальмівних систем для фронтової авіації

парашутних гальмівних систем

Науково-виробниче підприємство «Авіаційні системи України» налагодило унікальне виробництво парашутів військового призначення, що мають стабільний попит на ринку.

Про це директор компанії розповів в інтерв'ю журналу Defense Express.

У 2014 році наша країна втратила наукову та виробничу база парашутобудування, що була розташована переважно у Феодосії (ДП НДІ «Аеропружних систем» та приватні підприємства).

– Свого часу ми підтримали низку спеціалістів з «Науково-дослідного інституту парашутобудування», які перебралися на материкову частину, залучили їх до роботи. Протягом 2013-2015 років разом напрацювали теоретичну базу, визначилися, чого ми хочемо досягти з цим проектом. У 2016 році організували компанію і почали рухатися вже в юридичному напрямку – оформлювати документацію, реєструватися, а згодом – налагоджувати розробку, виробничий процес та серійний випуск продукції, – розповідає директор НВП «Авіаційні системи України» Єгор Коваленко.

парашутних гальмівних систем

Розробили майже всю лінійку систем ПТК для літаків МиГ-25, МиГ-29, МиГ-31, Су-24, Су-25, Су-27 та Су-30.

Завершується розробка гальмівних парашутів для Су-17, Су-20 і Су-22 – майже всі країни азіатського регіону мають літаки даних типів і мають міцний намір диверсифікувати свої закупки, відійшовши від довічного постачальника – Російської Федерації.

Також компанія чекає останнього погодження від Повітряних Сил ЗС України на проведення випробувань одразу двох систем – ПТК-10 та ПТК-29 на МиГ-29 та Су-27, які перебувають у нас на озброєння. Наступний етап, що буде влітку – ПТК-6 і ПТК-25 на Су-24 і Су-25 відповідно.

парашутних гальмівних систем

Всього НВП «Авіаційні системи України» виготовлено наразі близько 300 парашутів і є замовлення до осені наступного року. З літа минулого року компанія активно працює й у напрямку парашутно-вантажних систем.