У Павлограді масово відновлюють реактивні снаряди

У Павлограді масово відновлюють реактивні снаряди

Павлоградський хімічний завод проводить відновлення реактивних снарядів великих калібрів та опанував виробництво нового палива для коригованих ракет вітчизняного комплексу «Вільха».

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на інформацію, що була оприлюднена у програмі «Стежками війни» телеканалу ZIK.

Збирання відновлених реактивних снарядів 9М55 для реактивних систем залпового вогню калібру 300 мм БМ-30 «Смерч» проводиться в цеху кінцевого збирання державного підприємства «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод».

У Павлограді масово відновлюють реактивні снаряди Елементи реактивних снарядів для РСЗВ БМ-30 «Смерч» в цеху кінцевого збирання ПХЗ

«Тут два напівзаряди з’єднуються в одне ціле. Потім туди ж до них монтується ще сопло двигуна. Також в цьому цеху монтується бойова частина. І от вже готова завершена ракета буде поставлятися в українське військо», – розповідається в сюжеті програми.

У Павлограді масово відновлюють реактивні снаряди Напівзаряди та сопла двигуна для РСЗВ БМ-30 «Смерч» в цеху кінцевого збирання ПХЗ

Варто нагадати, що Павлоградський хімічний завод включений до виконання Державного оборонного замовлення (ДОЗ) і бере участь в випробуваннях модернізованого комплексу РСЗВ з коригованими ракетами підвищеної дальності «Вільха-М».

«Ми створили науково-дослідний інститут, який на сьогодні має понад 900 співробітників. Де працівники цього інституту володіють технологіями виробництва нових видів ракетних палив», – відзначив генеральний директор ДП НВО «Павлоградський хімічний завод» Леонід Шиман.

При цьому він додав, що підприємство здатне виробляти паливо не тільки для комплексів РСЗВ, а й для бойових ракет значно більшої потужності.