МВС придбає французькі катери для прикордонників

МВС придбає французькі катери для прикордонників

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив плани щодо придбання для прикордонної служби французьких патрульних катерів, спільне виробництво яких буде створено в Україні.

Про це міністр повідомив у twitter перебуваючи з візитом у Франції.

З міністром фінансів Франції Бруно ле Мером обговорили питання спільного виробництва в Україні патрульних катерів для наших прикордонників. Унікальність-алюмінієві кораблі, виробництво яких наразі відсутнє в Україні. Легкі та маневрові для моніторингу кордону та спец.операцій

Також у якості ілюстрації до твіту він навів фото патрульного катеру Ocea FPB 98.

МВС придбає французькі катери для прикордонників

32-х метровий алюмінієвий патрульний катер здатен розвивати швидкість до 35 вузлів. Екіпаж катеру 14 осіб. Дальність ходу 1200 миль при швидкості 12 вузлів. Аналогічні катери, що поставлялися до Алжиру (на фото) були озброєні 30-мм артилерійською установкою DS30B.

МВС придбає французькі катери для прикордонників МВС придбає французькі катери для прикордонників МВС придбає французькі катери для прикордонників МВС придбає французькі катери для прикордонників МВС придбає французькі катери для прикордонників фото: Mer et Marine

Нагадаємо. що вперше про плани посилення морської охорони ДПСУ за рахунок придбання французьких катерів Аваков повідомив у грудні 2018 року.