Високоточне наведення від українських зброярів

Автор: Тарас Грень
Високоточне наведення від українських зброярів

Львівське ТОВ «Маркет-Матс», яке працює в інтересах Міноборони України, виготовляє цілу низку головок наведення для керованих ракет і радіолокаційних станцій для ЗС України.

Подібні технології є лише в США, Англії, Ізраїлі та Росії. Проте українські розробки йдуть у багатьох аспектах попереду закордонних аналогів. І справа не лише у значно меншій вартості, а й у принципах роботи.

Комплексована ГСН ракет ОТРК
Комплексована ГСН ракет ОТРК

— Розроблені нами головки наведення можна застосовувати як у керованих ракетах та снарядах, так і в спеціальних високоточних авіабомбах, — розповів головний конструктор підприємства Іван Мартинів. — Розробки успішно використовують у деяких країнах, де на основі наших винаходів створено лінійку ПТРК.

В Україні львівські головки наведення успішно апробовано в системах «Грім» та «Сапсан».

Окремої уваги заслуговує активна бортова РЛС для забезпечення зйомки радіолокаційних портретів земної поверхні у 3 мм діапазоні хвиль у складі авіаційно-технічного комплексу.

Що це дає нашим Збройним Силам?

Передусім можливість ураження добре замаскованих військових об’єктів противника. Адже так чи інакше вони змінюють ландшафт місцевості, й це вже не пройде «непоміченим» для ракети. Діапазон роботи головки унікальний і стійкий до всіх засобів перешкод, якими володіє нині країна-агресор. Попри малий розмір, ця РЛС має високу роздільну здатність, що дає змогу отримати високоякісні радіолокаційні портрети місцевості.

Високоточне наведення від українських зброярів

За словами фахівців, за належного фінансування вони здатні за короткий термін забезпечити всі потреби Міноборони у високоточній зброї.

Читати також:

Виготовлено дослідний зразок ОТРК для випробувань в інтересах Збройних Сил України



Використані джерела:
Тарас Грень, «АрміяInform»