Укрспецекспорт і Baykar створили спільне підприємство

Укрспецекспорт і Baykar створили спільне підприємство

Українська державна компанія «Укрспецекспорт» і турецька Baykar Defence створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Одним з перших спільних проєктів стане розробка безпілотного літального апарату нового покоління, який зможе вести детальну розвідку з високих ешелонів польоту, годинами знаходитись у повітрі, розвивати значну крейсерську швидкість та завдавати ударів за допомогою широкого спектру високоточного озброєння.

Такі можливості планується досягти завдяки широкому використанню композитних матеріалів, цифрових технологій, а також двигунів українського виробництва, здатних надійно працювати в екстремальних умовах. Окрім того, вони забезпечать високу вантажопідйомність БпЛА, який буде нести велику кількість озброєння, навіть у порівнянні з літаками штурмової авіації.

Укрспецекспорт і Baykar створили спільне підприємство

Україна та Турецька Республіка мають потужний досвід ефективної співпраці у сфері оборонних технологій. Турецькі оборонні підприємства співпрацюють з Україною у сфері цифрових систем зв‘язку, ударних дронів, авіаційного високоточного озброєння тощо. Підприємства «Укроборонпрому» ведуть спільні проекти зі створення військово-транспортного літака, систем активного захисту для бронетехніки та радіолокаційних систем.

Укрспецекспорт і Baykar створили спільне підприємство

Тобто за останні роки була налагоджена стабільна взаємовигідна робота, яка дозволяє поєднати найсильніші сторони наших оборонно-промислових комплексів. І створення спільного підприємства є ще одним важливим кроком, який підвищить обороноздатність наших країн.

За словами гененерального директора концерну «Укроборонпром» Павло Букіна спільне підприємство вже має в роботі чотири проєкти.

Логіка такої співпраці наступна. Якщо в загальному, без розголошення деталей, у нас є якийсь вид озброєння, у турецької сторони є багато напрацювань в електроніці. Ми беремо наш зразок, турецька сторона надає сучасні системи електронні. Ми створюємо новий продукт. У нас в роботі вже є чотири такі проєкти



Використані джерела:
Офіційний вебсайт Ради національної безпеки і оборони України