Сербська армія презентувала даровані Росією БРДМ-2МС

Сербська арія презентувала даровані Росією БРДМ-2 (ФОТО)

29 липня сербська армія презентувала даровані Росією перші десять модернізованих броньованих розвідувально-дозорних машин БРДМ-2МС, загалом їх буде тридцять.

Відповідно до інформації Міноборони Сербії, на БРДМ-2МС встановлено дизельний двигун потужністю 150 кінських сил, що забезпечує удвічі більший запас ходу у 1500 км. Екіпаж БРДМ-2МС складається з п’яти членів, а саме командира, водія, навідника та двох розвідників.

Стандартне бронювання (лоб – 14 мм, борт – 7 мм) посилене 20 додатковими 6-мм панелями, що підвищує балістичний захист до 3го рівня STANAG 4569, і як повідомляється, дозволяє тримати 7,62 і 12,7 мм кулі з усіх боків, а кулю 14,5-мм в лоб на відстані 300 м. На підлозі встановлено протиуламкове покриття, що повинно покращити захист від мін.

Машина озброєна 14,5-мм кулеметом КПВТ і 7,62 мм ПКТ. Озброєння і прицільні прилади гіростабілізовані та дозволяють вести вогонь під час руху. Система управління вогнем включає триканальний панорамний стабілізований приціл командира, який дозволяє виявляти ціль до 5 км вдень і до 3,5 км вночі та ідентифікувати її вдень – до 2,7 км, вночі – до 1,5 км, поруч розташований цілодобовий приціл навідника поєднаний із кулеметами КПВТ та ПКТ.

Крім того, на корпусі машини розміщені шість телевізійних камер, які дозволяють екіпажу вести спостереження протягом видимої частини дня, під час опадів та в сутінках. Чорно-біле зображення виводиться на чотири багатофункціональних панелі.

Сербська арія презентувала даровані Росією БРДМ-2 (ФОТО) Сербська арія презентувала даровані Росією БРДМ-2 (ФОТО) Сербська арія презентувала даровані Росією БРДМ-2 (ФОТО) Сербська арія презентувала даровані Росією БРДМ-2 (ФОТО) Сербська арія презентувала даровані Росією БРДМ-2 (ФОТО) Сербська арія презентувала даровані Росією БРДМ-2 (ФОТО) фото: Міністерство оборони Сербії

Також у рамках військово-технічної допомоги сербській армії буде безоплатно передано 30 модернізованих танків Т-72Б3, а шість винищувачів МиГ-29 вже було передано у 2017 році.