Бразилія продає авіаносець за 1,3 млн доларів

Бразилія продає авіаносець за 1,3 млн доларів

Бразилія має намір продати з аукціону корпус колишнього авіаносця ВМС «Сан-Паулу» (São Paulo, A12), стартова ціна корабля складає 5,3 млн. бразильских реалів (1,3 млн дол США).

Про це повідомляє Jane's Navy International.

Під час служби у ВМС Бразилії «Сан-Паулу» провів у морі 206 днів та пройшов 85 344 км. Судно, що наразі пришвартоване на державному суднобудівному заводі «Арсенал де Марінья до Ріо-де-Жанейро» (AMRJ), було знято з експлуатації 22 листопада 2018 року.

205-метровий корабель був придбаний для заміни авіаносця «Minas Gerais» (A11) у листопаді 2000 року за 12 млн дол, після списання з ВМС Франції, де він мав назву «Foch» (R99). Авіаносець типу «Клемансо» (фр. Clemenceau) у складі ВМС Франції перебував з 1963 року.

Бразилія планувала модернізувати корабель у рамках проєкту «Obtenção da Capacidade Operacional Plena», що передбачав оновлення радіолокаційних систем, зв'язку, двигунів, електричних генераторів, катапульти та системам посадки літаків. Але програма модернізація виявилася задорога та технічно важка, і від модернізації офіційно відмовились у 2017 році.

Бразилія продає авіаносець за 1,3 млн доларів