Повітряні Сили придбають шоломи для пілотів на 15,6 млн

Шоломи для пілотів

Повітряні Сили закуплять для пілотів 65 захисних шоломів ЗШ-7АП(АПН), або еквівалент, що перебуває на озброєнні Збройних Сил України, із загальною очікуваною вартістю 15,6 млн грн.

Відповідний тендер оголошено Базою авіаційно-технічного забезпечення Повітряних Сил, що дислокується у Кропивницькому. Кінцевий термін подання пропозицій учасниками торгів – 04 листопада 2019 року, початок аукціону – наступного дня.

Доповнення:торги скасовано 08 листопада 2019 року у зв’язку з скороченням видатків на предмет закупівлі

Захисний шолом ЗШ-7А – радянський (російський) авіаційний шолом, що використовується з 1980х років по теперішній час авіацією ВПС, ВМФ та армійською авіацією низки країн.

Шоломи для пілотів

Українські військові пілоти користуються різними типами радянських шоломів, серед яких ЗШ-3, ЗШ-5 та ЗШ-7. В армійській авіації Сухопутних військ також використовують польські захисні авіаційні шоломи ТНL-5NV з окулярами нічного бачення РNL-3 «Bielik» від компанії PCO SA.

Також відомо, що на базі 40-ї бригади тактичної авіації ЗСУ проходив (або проходить) випробування комплект французького виробництва – шолом LA100 з кисневою маскою UA21S пристосований виробником для використання у літаках МіГ-29 та Л-39, в тому числі для використання нашоломної системи цілевказання. Водночас, отримані від США у 2015 році 200 комплектів авіаційних шоломів, вочевидь, так і не змогли пристосувати для наших літаків.

Шоломи для пілотів

Одна із головних переваг французького шолома – вага. Якщо російський ЗШ-7 важить близько двох кілограмів, то «француз» – удвічі менше. А це означає, що в разі катапультування, коли перевантаження сягає понад 20 g, навантаження на шийний відділ хребта льотчика становитиме вже не 40, а 20 кілограмів, що суттєво знижує ймовірність травмування.

Шоломи для пілотів

Інформація щодо прийняття на озброєння нових авіаційних шоломів наразі відсутня.


Читати також:Elbit модернізує вертолітні шоломи для армії США

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію