Франція ввела в експлуатацію третій OPV класу La Confiance

Франція ввела в експлуатацію третій OPV класу La Confiance

Військово-морський флот Франції ввів в експлуатацію третє морське патрульне судно (OPV) класу «La Confiance», якій був замовлений у грудні 2017 року.

Корабель був введений в експлуатацію 2 жовтня, про це 18 жовтня повідомила французька міністерка оборони Флоренція Парлі, повідомляє Jane's Navy International.

Новий OPV «La Combattante» (P735) призначений для посилення військових можливостей Франції у Вест-Індії. У серпні корабель прибув до Мартиніки (заморський департамент Франції на однойменному острові в групі Малих Антильських островів у Карибському морі), під час атлантичного переходу проводились приймальні випробування судна.

Три судна «La Confiance» були розроблені компанією Mauric для операцій на мілководді. Особливості конструкції включають пасивну систему стабілізації крену, що складається з 14800-літрового резервуара для води, розташованого у верхній частині корабля.

Довжина судна складає 60,8 метрів, ширина – 9,55 м, осадка – 3,2 м, повна водотоннажність – 700 тонн. Потужність ГЕУ – 6000 кВт, швидкість – 21 вузол, дальність – до 3500 морських миль при швидкості 12 вузлів. Екіпаж налічує 24 особи, також додатково може розміщувати 14 осіб.

Озброєння складає 20-мм дистанційно керована стабілізована гармата Narwhal від Nexter, два кулемети 12,7 та 7,62-мм. Також корабель має два 7-метрових швидкохідних човна