Артилеристи 28-ї бригади отримали бронемашини «Варта»

13.10.19
Артилеристи 28-ї бригади отримали бронемашини Варта

Артилерійський підрозділ 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу отримав спеціалізовані броньовані автомобілі вітчизняного виробництва «Варта».

Нові броньовані машини одесити отримали 11 жовтня на Центральній автомобільній базі зберігання та ремонту, що на Хмельниччині, повідомляє АрміяInform.

Бронемашини «Варта» типу MRAP, виробляються приватною компанією «Українська бронетехніка», допущені до експлуатації у Збройних Силах України, а також постачаються для потреб підрозділів поліції спеціального призначення та Національної гвардії.

Артилеристи 28-ї бригади отримали бронемашини Варта Артилеристи 28-ї бригади отримали бронемашини Варта

Перший варіант бронеавтомобіля «Варта», розроблений на шасі МАЗ-5434, представили в 2015 році, як спеціальний автомобіль для поліції особливого призначення КОРД. У першій половині 2016 року, «Українська бронетехніка» представила оновлену версію бронеавтомобіля, із конструктивними змінами за досвідом експлуатації першої партії автомобілів.

Артилеристи 28-ї бригади отримали бронемашини Варта

Раніше «Варти» вже надходили на озброєння підрозділів іншої одеської військової частини – 35-ї окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.