ВМС Канади отримали перший десантний катер для AOPS

Поставлено перше десантне судно для AOPS ВМС Канади

ABCO Industries Inc. (ABCO), що базується в Луненбурзі (Нова Шотландія), у жовтні поставило перший 12-метровий десантний катер, що завершив морські випробування влітку 2019 року.

Човен призначений для підтримки арктичних та офшорних патрульних кораблів (AOPS), які зараз будуються для Королівських ВМС Канади на верфі у Галіфаксі, повідомляє Naval News.

Десантне судно буде використовуватися для доставки десанту на не обладнаний берег. Воно може перевозити 4 т вантажів, транспортні засоби (всюдиходи, снігоходи) і використовувати для висадки носову апарель та встановлений на ньому кран для вивантаження вантажів.

Поставлено перше десантне судно для AOPS ВМС Канади

Перший корабель типу AOPS – HMCS Harry DeWolf (430) спущений на воду Irving Shipbuilding Inc. у вересні 2018 року, очікується що він увійде до складу ВМС Канади до кінця 2019 року. Згідно з програмою Strong, Secure, Engaged (SSE) планується придбати шість таких кораблів.

Поставлено перше десантне судно для AOPS ВМС Канади

Кораблі призначені для посилення військової присутності та проведення операцій щодо нагляду у всіх водах Канади, зокрема в Арктиці, а також для пошуково-рятувальних операцій.

Патрульні кораблі класу Harry DeWolf діятимуть в Арктиці з червня по жовтень, забезпечуючи більш довгу присутність ВМС Канади на півночі. Вони зможуть працювати в умовах льоду першого року товщиною до 120 сантиметрів. Це дозволить Королівському флоту Канади мати доступ без супроводу до територій Арктики, які раніше були недоступні.

Поставлено перше десантне судно для AOPS ВМС Канади