Литва підписала угоду з постачання позашляховиків JLTV

Литва підписала угоду з постачання позашляховиків JLTV

У четвер, 21 листопада, міністерства оборони Литви та США підписали контракт на постачання литовській армії 200 легких броньованих позашляховиків JLTV за 145 млн євро.

Перші машини надійдуть у кінці 2021 року. Угода також включає комплект озброєння, навчання персоналу, запчастини та обслуговування до 2024 року, повідомляє литовське міноборони.

Бронемашини JLTV, що будуть оснащені турелями та 12,7-мм кулеметами M2 QCB, надійдуть на озброєння батальйонів механізованої піхотної бригади Geležinis Vilkas (Залізний вовк) та моторизованої піхотної бригади Žemaitija (Жемайтія), яка була створена у 2016 році.

JLTV є важливою частиною програми модернізації Збройних сил Литовської Республіки, яка також охоплює закупівлю бойових машин піхоти Vilkas/Boxer та самохідних артилерійських систем Pzh 2000. Литовська армія виявила брак бронетехніки для виконання оборонних завдань з урахуванням потенційних загроз, а також для участі у багатонаціональних операціях.

Литва підписала угоду з постачання позашляховиків JLTV Литва підписала угоду з постачання позашляховиків JLTV

Нагадаємо, що першим оператором JLTV в Європі ймовірно стане Чорногорія, яка в 2020 році отримає перші 20 з 67 замовлених машин Oshkosh L-ATV 4x4 (JLTV).

Читати також:Литва планує збільшити армію на 25% за п'ять років