Туреччина допоможе добудувати український корвет

Туреччина допоможе добудувати український корвет

На виставці «Зброя та безпека – 2019» представники Міністерства оборони України обговорили з турецькою стороною поновлення будівництва кораблів класу «корвет» за проєктом 58250.

Про це на брифінгу АрміяInform розповів начальник управління військово-технічної політики та формування ДОЗ відповідного Департаменту Міноборони полковник Владислав Шостак.

За словами офіцера, Туреччина та США зі свого боку готові надати пропозиції щодо комплектування корабля системами озброєння, живучості, двигунами тощо. Турецька сторона також висловила готовність побудувати головний корабель для України, а в перспективі – і корвети для власних збройних сил за цим проєктом.

На сьогодні ми маємо проєкт, де передбачено значну кількість комплектовання іноземного виробництва, зокрема і озброєння. І не всі іноземні постачальники готові повертатися до реалізації цього проєкту через неритмічне фінансування або на невигідних для нас умовах

На сьогодні треба ухвалити рішення щодо відновлення програми відповідно до доручення Президента України Володимира Зеленського. По-перше, визначити головного виконавця – Чорноморський суднобудівний завод, де нині перебуває недобудований корпус першого корвета, виставлено на продаж за рішенням Господарського суду Миколаївської області.