Вирішено питання виплати компенсацій за відпустку УБД

Вирішено питання виплати компенсацій за відпустку УБД

Міністерством оборони України та Генеральним штабом ЗС України 14 листопада вирішено питання виплати компенсації за невикористані додаткові відпустки учасникам бойових дій.

Нагадаємо, що Верховний Суд, розглянувши зразкову справу за позовом одного з військових, дійшов висновку, що припинення відпустки на час особливого періоду не означає припинення права на неї та зобов'язав військову частину виплатити компенсацію за всі роки.

Після чого військові почали масово подавати до суду й на сьогодні обліковано вже 431 справу за вказаними адміністративними позовам, оскарження яких Міністерству оборони додатково коштує 1,2 млн грн судового збору. І з кожним місяцем кількість таких справ збільшується.

Враховуючи рішення суду у зразковій справі та додаткові витрати, у військовому відомстві прийняли рішення здійснювати виплату компенсації за минулі роки з дати набрання чинності норми закону (06.06.2015), у тому числі 14 днів у рік отримання статусу УБД та таку саму кількість днів за рік звільнення, на підставі наказу командира за рапортом військовослужбовця в межах фонду грошового забезпечення затвердженого для військової частини у кошторисі.

Вирішено питання виплати компенсацій за відпустку УБД Вирішено питання виплати компенсацій за відпустку УБД

Нагадаємо, що у Верховній Раді також зареєстровано законопроєкт №2343, який передбачає, що додаткову відпустку учасникам бойових дій можна буде брати і під час дії особливого періоду (крім часу на якій введено воєнний стан).