Damen Shipyards побудує для Нігерії танкодесантний корабель

Автор: Ганна Марко
Damen Shipyards побудує для Нігерії танкодесантний корабель

На верфі голландської компанії Damen Shipyards Group у Шарджі (Об'єднані Арабські Емірати) заклали десантний корабель класу LST-100 призначений для ВМС Нігерії.

Церемонія закладення кіля нового судна відбулася у 9 грудня 2019 року, через 41 рік після придбання двох німецьких амфібійних десантних суден типу 502 – NNS AMBE і NNS OFIOM, які вже як десять років виведені з експлуатації, повідомляє Navy Recognition.

Корабель класу LST-100 призначений для транспортування техніки, особового складу та вантажів, а також надання гуманітарної допомоги та участі в рятувальних операціях. Крім того, на борту можна розгорнути оперативний штаб управління силами флоту.

Damen Shipyards побудує для Нігерії танкодесантний корабель

1300-тонний корабель LST-100 завдовжки досягає 100 метрів та здатний розвивати максимальну швидкість у 16 вузлів. Дальність дії – 4 000 морських миль (при 15 вузлах), автономність – 15 діб. Екіпаж складається з 18 осіб, десантомісткість до 235 солдатів.

Корабель оснащений 25-тонним палубним краном, носовою, кормовою та бічною рампами, здатний приймати гелікоптер та перевозити 2 десантні катери LCVP. Площа десантних палуб – 960 кв. м. Носова рампа дозволяє десантувати прямо на узбережжя техніку вагою до 70 т.