Персональний почесний прапор 72-ї бригади ЗС України

Автор: Андрій Шинко
Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ

72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців отримала персональний Почесний прапор (хоругву) за мотивами історичної символіки кінного полку Чорних запорожців.

Відповідні фото сьогодні з'явилися у Facebook. Нагадаємо, що 7 березня начальник Генштабу затвердив, серед інших, емблему 72-ї бригади, яка відразу викликала бурхливе обговорення. Особливо спалахнуло «за порєбріком», де зображення «адамової голови» (черепу) на новій емблемі пов'язали з фашистами, дивізіями СС та іншими подібними речами.

Щодо справжніх мотивів нової емблеми, то вони в історичній символіці кінного полку Чорних запорожців – військового формування кавалерії армії Української Народної Республіки, що існувало в 1918-1920 роках. Саме на честь цієї частини, указом Президента України від 23.08.2017 року №234/2017, присвоєне почесне ім'я 72-й механізованій бригаді.

Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ Персональний почесний прапор для 72-ї бригади ЗСУ

Раніше персональні прапори отримали інші «іменні» бригади, зокрема 24-та «королівська» та 93-тя «Холодний Яр». Варто зауважити, що т.зв. почесні прапори досі не мають ніякого офіційного статусу та не визначені жодним документом. Водночас військові частини мають Бойові Прапори єдиного зразку, офіційний статус яких закріплений законодавчо.

бойовий прапор


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію