Наступні «Айленди» ВМСУ отримають у травні 2021 року

Три айленди передадуть Україні

В Одесі розпочато робочу зустріч представників Військово-Морських Сил України та Берегової охорони США щодо опрацювання плану передачі ВМСУ ще трьох катерів класу Island.

Зустріч триватиме протягом трьох днів, повідомляє пресслужба ВМСУ.

– На даний час обговорюється питання поставки ще трьох катерів протягом поточного та наступного років, – зазначив начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1-го рангу Василь Радчук. – Отримання катерів процес тривалий та потребує як оновлення і модернізації обладнання катерів, так і підготовки екіпажів. Ми очікуємо, що до кінця 2020 року катери будуть повністю готові до прийому екіпажів, які ми відправимо на підготовку на початку 2021 року. Попередньо, перші два катери увійдуть до складу Військово-Морських Сил ЗС України вже у травні 2021 року, наступний – з невеликим інтервалом.

Одним з питань зустрічі є обговорення можливості підготовки катерів для передачі та навчання екіпажів за рахунок іноземної сторони, а також можливості додаткової підготовки на базі навчального центру Берегової охорони США в м. Балтимор українських інструкторів, які в подальшому мають забезпечити повний цикл підготовки майбутніх екіпажів на базі вже отриманих катерів Island безпосередньо в Україні.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що ВМСУ отримають колишні катери Берегової охорони США: USCGC Ocracoke (WPB-1307), Washington (WPB-1331) і Kiska (WPB-1336).