МСЗ завершує капремонт десантного катеру «Сватове»

МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове

На Миколаївському суднобудівному заводі добігає кінця капітальний ремонт десантного катеру ВМСУ «Сватове», повністю відновлено корпус, встановлено двигуни та інше обладнання.

Про це повідомляє Миколаїв – місто корабелів.

На катері, що перебував на заводі з 2015 року, вже змонтовані двигуни, валопроводи та гвинто-стернова група, встановлено навігаційне обладнання, на зовнішню обшивку та надбудову нанесено другий шар ґрунту під фарбування.

Катер пр.1176, шифр «Акула» (Ondatra-class за класифікацією NATO), призначений для транспортування та висадки морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення. Десантомісткість – один танк або 20 десантників з легким озброєнням чи 50 тонн вантажів.

МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове

Катер має відкритий трюм і носову апарель. Висока маневреність забезпечується двома гребними гвинтами в роздільно-керованих поворотних насадках. Це дозволяє успішно виконувати десантно-транспортні операції біля морського узбережжя, здійснювати вивантаження на необладнане узбережжя. Пристосований для перевезення колісної та гусеничної техніки, яка самостійно виходить на берег, може буксирувати інші плавзасоби.

Передача судна військовій прийомці планується наприкінці березня 2020 року.

МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове МСЗ завершує капремонт десантного катеру Сватове