Бригадам дадуть більше часу на відпочинок, а командир сам визначатиме терміни колективної підготовки

Бигадам дадуть більше часу на відпочинок, а командир сам визначатиме терміни колективної підготовки

Після піврічного виконання завдань в ООС бригада шість місяців відновлює боєздатність, нещодавно розподіл цього часу змінився, зокрема трохи більше часу виділили на відпочинок.

Про це кореспонденту АрміяInform розповів начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ ЗС України підполковник Владислав Пономарьов.

Відторік у порядку бойового злагодження військових частин відсутні чіткі терміни. Тобто командирам надано право самим окреслювати у визначених межах терміни колективної підготовки своїх підрозділів. Це вимога начальника Генерального штабу. До речі, такий принцип діє і в арміях країн-членів НАТО

За його словами, нині бригада після піврічного виконання завдань в районі проведення ООС шість місяців відновлює боєздатність. Із цього періоду два місці відведено на організаційні заходи – ремонт техніки і комплектування підрозділів особовим складом. Раніше на це виділявся один місяць. Тепер цей термін збільшено, щоб усі військовослужбовці могли, зокрема, і відгуляти відпустки.

Далі впродовж двох місяців військові проходять індивідуальну підготовку. Минулий рік показав: за цей час максимальна кількість особового складу встигає пройти через навчальні центри і підвищити фахові навички. І в цьому зацікавлені як командири, так і військові, які після закінчення навчання отримують відповідні сертифікати, підкріплені збільшеним грошовим забезпеченням.

Після цього ще два місяці триває колективний вишкіл підрозділів. І командир сам визначає кількість потрібного часу для злагодження у складі відділень, взводів, рот та батальйонів

Окрім цього, за рішенням начальника Генерального штабу ЗСУ, кожна бригада, яка прибуває на відновлення боєздатності, після бригадних або командно-штабних навчань ще два тижні проходитиме вишкіл за програмою «Підготовка для дій в урбанізованій місцевості».

Фото Лідії Василенко