Київський бронетанковий можуть оштрафувати на 138 млн

Київський бронетанковий можуть оштрафувати на 138 млн

Штраф понад 138 мільйонів гривень на користь Міністерства оборони України з Державного підприємства «Київський бронетанковий завод» хоче стягнути військова прокуратура.

Відповідний позов до Господарського суду м. Києва, сьогодні, 26 лютого, подано військовою прокуратурою Центрального регіону України, повідомляє її пресслужба.

Повідомляється про встановлений факт порушення ДП «Київський бронетанковий завод» (КБТЗ) умов виконання контракту з поставки озброєння та усунення недоліків на військовій техніці. Відтак, згідно до умов контракту, державне підприємство має оплатити на користь Міністерства оборони України штрафні санкції у сумі понад 138 млн грн.

Зауважимо, що фінансова звітність Київського бронетанкового заводу на офіційному вебсайті відсутня, але наприклад відомо, що Львівський бронетанковий завод за весь 2018 рік отримав дохід у 619,9 млн грн, при цьому чистий прибуток склав 71,7 млн грн.

Якого саме озброєння проводилось постачання у повідомленні прокуратури не уточнюється.

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages нещодавно повідомлялось про постачання Київським бронетанковим заводом до Збройних Сил України 25 модернізованих танків Т-72 та підготовку ще шести машин для передачі до кінця лютого.

Читати також:ТОП-2019: рейтинг компаній оборонної промисловості України