Україна і Туреччина домовились про оборонне співробітництво

Україна та Туреччина підписали угоду про співробітництво у сфері оборони

Сьогодні, 3 лютого, у Києві, відбулося підписання Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері оборони.

Генеральна угода між Урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері оборони, яку підписали міністр оборони Андрій Загороднюк та міністр фінансів та казначейства Туреччини Берат Албайрак, сприятиме розвитку співпраці в оборонній сфері та створює правові підстави для розширення українсько-турецького співробітництва в оборонній галузі.

Документами також передбачається виділення турецькою стороною для потреб Збройних Сил України 200 млн турецьких лір (близько $36 млн) для придбання турецьких товарів військового та подвійного призначення.

— Ми розраховуємо на розвиток співпраці для підвищення безпеки в регіоні шляхом обміну інформацією про військово-морську обстановку в акваторії Чорного моря, а також підвищенню спроможностей з протиповітряної оборони в рамках спільної участі у Програми НАТО (Air Situational Data Exchange) зі ЗС Туреччини, – зауважив Андрій Загороднюк.

Він повідомив, що роботу з реалізації домовленостей засідання Комісії вже розпочато.

— Найближчим часом планується візит делегації Міністерства оборони України та представників підприємств оборонної промисловості до Туреччини, – повідомив Андрій Загороднюк. – Вже у березні ми матимемо за честь приймати Міністра національної оборони Турецької Республіки з офіційним візитом в Києві, під час якого обговоримо перші кроки на шляху практичної реалізації положень цієї Угоди.