Barrett MRAD: нова снайперська гвинтівка армії США

Barrett MRAD

Гвинтівка Barrett Multi-Role Adaptive Design (MRAD), розроблена ще у 2013 році, поступово стає новою улюбленою зброєю снайперів армії та Корпусу морської піхоти (КМП) США.

Сім років тому у тендері Командування спеціальних операцій (КСпО) гвинтівка поступилася Remington PSR, проте минулого року й армія й КМП, і КСпО обрали систему Barrett MRAD.

Спочатку Командування спецоперацій уклало контракт на поставку Barrett MRAD на суму $49.9 млн, згодом армія та КМП також включили закупівлю нових гвинтівок у свої бюджети на 2021 рік. Армія планує придбати 536 гвинтівки вартістю $10,13 млн, що замінять снайперські системи M107 та M2010, а КМП придбає 250 гвинтівок на суму $4 млн.

Barrett MRAD

Серед основних плюсів гвинтівки в армії називають її легкість та модульність, адже окрім модифікацій під набої 7,62 х 51 мм НАТО, .300 Norma Magnum та .338 Norma Magnum, за допомогою конверсійного набору її можна з легкістю переробити ще й під набої .300 Win Mag, 6.5 Creedmoor та .300 Precision Rifle Cartridge.

Barrett MRAD

Також відзначається зручна зміна модулю УСМ, який можна замінити на інший, але зі зміненими характеристиками, пристосовуючись таким чином до вподобань стрільця.

Якщо Конгрес затвердить ці запити, то снайпери отримають нові гвинтівки вже у четвертому кварталі 2021 року.



Використані джерела:
zbroya.info