Міноборони Латвії залучатиме мисливців до захисту країни

мисливці

Міністерство оборони Латвійської Республіки уклало угоду з мисливцями: їх набагато простіше залучити до оборонних заходів, ніж інших громадян.

У Латвії є приблизно 70 000 одиниць вогнепальної зброї в 26 тисяч осіб. З урахуванням масштабів країни це значна цифра, вважає член правління Латвійського союзу мисливців Яніс Зандбергс.

Він зазначив, що, коли вони підписали договір з Міноборони, думка громадськості розділилася – хтось посміявся, хтось підтримав.

«Зараз здивування пройшло, хто хоче той приєднується. Є ті, хто залишається осторонь, а противники, слава Богу, заспокоїлися – бачать, що це нормальний процес в нормальному суспільстві», – сказав Зандбергс.

Міноборони зазначає, що роль мисливців у захисті країни ще визначається.

«Це частина суспільства, яка озброєна, їх набагато простіше залучити до заходів щодо захисту країни. У них багато сенсорів і пристроїв, встановлених у лісі, які стануть нам у нагоді для отримання інформації. Вони можуть забезпечити громадський порядок і безпеку в кризовій ситуації, допомогти військовим підрозділам, вони вміють стріляти. Можна знайти роль для кожного жителя, і мисливці одна з таких груп», – говорить директор департаменту кризового управління Міноборони.

Наприклад, минулого року на полігоні в Адажі відбулися навчання Національних збройних сил і Союзу мисливців зі стрільби – участь взяли 65 мисливців.

Варто відзначити, що мисливці вже багато років співпрацюють з Національними збройними силами і Земессардзе (добровільна воєнізована організація в складі ЗС Латвії, дослівно – «Варта Землі»): усувають боброві греблі, беруть участь в навчаннях з виживання в лісі.



Використані джерела:
zbroya.info