ССО США отримали новий транспортер для бойових плавців

Dry Combat Submersible (DCS)

Компанія General Atomics Electromagnetic Systems (GA-EMS) повідомила про передачу Силам спецоперацій США (USSOCOM) першого з трьох замовлених підводних апаратів DCS на літій-іонних батареях для транспортування бойових плавців.

Dry Combat Submersible (DCS) – підводний пілотований транспортний засіб «сухого» типу, що вміщає двох членів екіпажу та вісім бойових плавців зі спорядженням. Повна підводна водотоннажність апарата складає 30 тонн, довжина – 12 метрів, автономність і час перебування під водою 24 години, дальність плавання в підводному положенні – 60 миль на швидкості 5 вузлів, глибина занурення (робоча) – більше 36 метрів, гранична – 100 метрів.

Апарат оснащений електродвигуном, що живиться від літій-іонних батарей (Lithium-ion Fault Tolerant – LiFT ™), які GA-EMS постачає головному підряднику – компанії Lockheed Martin.

Lithium-ion Fault Tolerant – LiFT

«Наша акумуляторна система LiFT продемонструвала свою ефективність в ході морських випробувань», – заявив Скотт Форні, президент GA-EMS. «Прийняття першого DCS з технологією LiFT, це суттєвий стрибок у напрямку задоволення попиту на акумуляторні системи, які пропонують більшу надійність, можливості та безпеку для підтримки критичних підводних операцій. Ми пишаємося тим, що є постачальником цього джерела енергії і сподіваємось побачити, що транспортні засоби DCS з акумуляторнами LiFT на борту отримають визнання ССО США».

Модульність LiFT та стійкість до відмов одиночних елементів дозволяють запобігти неконтрольованому та катастрофічному каскадному відключенню літій-іонних елементів, покращують безпеку персоналу та платформ, забезпечуючі при цьому енергію для виконання місії. Системи LiFT пройшли суворі морські випробування ВМС і були класифіковані для використання на підводних транспортних засобах міжнародним акредитованим реєстратором та класифікаційним товариством Det Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV-GL), що додатково демонструє безпеку функціонування архітектури системи батарей LiFT.