Армія США оцінює перспективи переходу на електромобілі

JLTV

Армія США, розглядає перспективи переобладнання у наступному десятилітті свого автопарку, включно з JLTV, на електричні двигуни, а також використання мобільних ядерних реакторів у якості джерел живлення, повідомляє Military.com.

Конструктори компанії Tesla Inc, вже показали, що електродвигуни можна використовувати для транспортних засобів розміром JLTV та більше, заявив журналістам оборони у вівторок генерал-лейтенант Ерік Веслі, заступник командувача Командування майбутнього Армії США (Army Futures Command), директор Центру майбутнього та концепцій.

Наразі Веслі готує пропозиції, що мають бути опубліковані на цього початку літа, які визначають шлях подолання викликів, з якими стикнеться армія, якщо вона перейде від двигунів внутрішнього згоряння до електромобілів.

«Армія має дивитися на це комплексно, на весь ланцюжок поставок, тому ви раніше не бачили великого руху у цьому напрямку», – сказав він. «Але, як бачите, вся автомобільна промисловість рухається до ідеї електрифікації, і для цього є багато вагомих причин».

Він також зазначив, що електричні двигуни будуть простішими в обслуговуванні та створюють менше навантаження на ланцюг поставок, сказав генерал.

«Кількість деталей в електромобілях, – десятки», – зазначив Ерік Веслі. «Якщо порахувати кількість рухомих деталей в двигуні внутрішнього згоряння, це тисячі. Отже, якщо ви говорите про логістичні ланцюжки живлення, то доведеться перевозити менше деталей».

JLTV

Також величезним завданням для армії є транспортування пального у воєнний час. «Основні маршрути постачання, які нам доводиться захищати в даному театрі, і можливість переміщати пальне, це дійсно забирає бойову силу далеко від поля бою», – зауважив Веслі.

Одним з найбільших викликів буде з'ясування способу надійної підзарядки електромобілів у будь-якій точці поля битви, каже Веслі. «Ми не можемо просто купити електромобіль; ми повинні подивитися на ланцюг поставок, а також які будуть джерела для зарядки?»

Це більша проблема для армії, ніж для будь-якої корпорації чи приватної компанії, каже він. «Ви повинні мати засоби для переміщення та генерування енергії в потрібний час та місце». У даний час Пентагон розглядає способи використання альтернативних варіантів палива, що є органічними для його формувань, додав він.

«Технології показують нам, що безпечні, мобільні атомні електростанції – наприклад, у кузові вантажівки – це щось реалістичне», – розповів Веслі.

«Але, швидше за все, пройде ще багато часу, перш ніж електромотори зможуть надійно живити важкі бойові машини, такі як БМП нового покоління – головний пріоритет модернізації армії, що розробляється на заміну БМП «Бредлі», – вважає генерал.