Австралія передала ВМС Чилі два фрегати типу ОХП

Австралія передала ВМС Чилі два фрегати типу ОХП

Австралія офіційно передала ВМС Чилі колишні кораблі Королівського ВМФ – фрегати Melbourne (FFG 05) та Newcastle (FFG 06) класу «Аделаїда» (Adelaide-class).

Церемонія введення в експлуатацію відбулася 15 квітня 2020 року на військово-морській базі HMAS Watson у Сіднеї, повідомляє Naval News.

Обидва кораблі (являють собою місцеву версію американського фрегата «Олівер Х. Перрі»), були виведенні з експлуатації у 2019 році та продані Чилі у грудні того ж року. Кораблі були перейменовані в Almirante Latorre (FFG 14) та Captain Prat ( FFG 11) для служби у чилійських ВМС, де вони замінять два фрегати класу Heemskerc, побудовані в середині 1980-х, що були придбані у Нідерландів у 2005 році та списані грудні 2019 року.

Королівський флот Австралії мав на службі шість фрегатів класу «Аделаїда», з яких чотири були побудовані у США на початку 1980-х років, а останні два («Ньюкасл» і «Мельбурн») за ліцензією в Австралії (1992 та 1993 рік). На початку 2010-х «Ньюкасл» та «Мельбурн» пройшли модернізацію, змін переважно зазнали системи озброєння, система Phalanx CIWS була модернізована до стандарту 1b та ​​встановлено додатковий вертикальний пусковий модуль Mk 41 для ракет RIM-162 ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile).

Зацікавленість у придбані цих фрегатів, які є у відносно доброму технічному стані, з 2017 року висловлювали кілька країн, зокрема Польща та Греція, в підсумку вони були продані Чилі.


Читайте військово-морські новини на каналах Naval Pages у Telegram, Twitter та у Facebook