Fincantieri відновить роботу верфей в Італії

Автор: Ганна Марко
Спуск на воду УДК L9890 Trieste, травень 2019 р.

Італійський суднобудівник Fincantieri наступного понеділка частково відновить роботу своїх верфей, які 16 березня були закриті на коронавірусний карантин.

На верфі Riva Trigoso в регіоні Лігурія, де, до припинення будівництва останнього фрегата FREMM та багатоцільових морських патрульних кораблів (PPA) для ВМФ Італії, працювало 1800 осіб, спочатку до роботи повернуться лише 350, заявив речник компанії. З них 150 – персонал Fincantieri, решта – підрядники з обслуговування, прибирання та безпеки.

На верфі Muggiano, де зазвичай працюють 2600 осіб, до роботи повернуться 200 співробітників та 200 підрядників, щоб продовжити роботу на судні забезпечення A5335 Vulcano та новому УДК L9890 Trieste, а також на корветі для Катару.

«Ми сподіваємось повернутися до повної кількості персоналу до кінця травня або до початку червня», – сказав речник Fincantieri.

Водночас на виробництві вживатимуть відповідних заходів безпеки, зокрема поетапний вхід з перевіркою температури для персоналу, обов'язкові маски та рукавички на роботі. Також кожному співробітнику буде надано пакет з 20 масок на тиждень, щоб вони могли змінювати їх кілька разів протягом дня.

Аналогічні заходи будуть вжиті на італійських верфях Fincantieri, що будують круїзні кораблі.

Читати також:ВМС Італії списали останні корвети типу «Мінерва»