«Нептун» майже готовий вражати ворожі кораблі

Нептун майже готовий вражати російські кораблі

Учора, 2 квітня 2020 року, на півдні Одеської області на полігоні «Алібей», відбулися чергові випробування комплексу крилатих ракет наземного базування 360МЦ «Нептун».

РНБО України визначила завдання щодо серійного виробництва новітніх зразків ракетної техніки, зокрема забезпечення комплексами крилатих ракет ЗС України для підвищення їх бойового потенціалу на морському напрямку в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Під час стрільб комплексу крилатих ракет наземного базування «Нептун» було здійснено перевірку тактико-технічних характеристик, зокрема, дальність та точність ураження морських цілей. Надводні мішені були уражені на заданій дальності.

Виробництво зазначених ракет буде здійснюватися в Україні за замкненим циклом. «Нептун» – розробка конструкторів державного підприємства ДККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

РК-360МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360, призначений для ураження бойових кораблів, що діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, а також берегових радіоконтрастних цілей у простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

випробування комплексу крилатих ракет Нептун випробування комплексу крилатих ракет Нептун випробування комплексу крилатих ракет Нептунвипробування комплексу крилатих ракет Нептун випробування комплексу крилатих ракет Нептун випробування комплексу крилатих ракет Нептун випробування комплексу крилатих ракет Нептун випробування комплексу крилатих ракет Нептун випробування комплексу крилатих ракет Нептун


Використані джерела:
Офіційний вебсайт Ради національної безпеки і оборони України