Санітарний катер ВМСУ «Сокаль» готовий до COVID-19

Санітарний катер ВМСУ Сокаль готовий до COVID-19

Санітарний катер ВМСУ «Сокаль» (А782) готовий у разі необхідності розмістити на борту певну кількість хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Міністерства оборони «АрміяInform».

Катер призначений для пошуку, евакуації та порятунку постраждалих у морі. Внутрішні приміщення катера розділені на медичну частину і частину, де знаходиться екіпаж. На судні є два ізолятори, один загальний, інший для важких хворих. Катер обладнано операційною з приладами, які фіксують пульс, тиск, температуру, де можна проводити лікувальні процедури.

Повідомляється, що санітарний катер забезпечено дезінфекційними засобами та необхідними медикаментами. Також для екіпажу та хворих організовано окреме харчування.

Санітарний катер ВМСУ Сокаль готовий до COIVID-19 Санітарний катер ВМСУ Сокаль готовий до COIVID-19 Санітарний катер ВМСУ Сокаль готовий до COIVID-19 Санітарний катер ВМСУ Сокаль готовий до COIVID-19

Катер побудований у 1983 році у Польщі на судноверфі «Вісла» (Гданськ) за проєктом СК620. У складі Чорноморського флоту СРСР перебував у якості пасажирського катеру ПСК-1410.