Fincantieri перемогла в тендері на створення фрегатів для США

Автор: Ганна Марко
Fincantieri перемогла в тендері на створення фрегатів для ВМС США

ВМС США обрали пропозицію італійської компанії Fincantieri в якості основи для перспективного багатофункціонального фрегата класу FFG (X).

Про це повідомляє Defense News.

Запропонована Fincantieri модифікація фрегату класу FREMM перемогла пропозиції Huntington Ingalls Industries (HII), General Dynamics Bath Iron Works з фрегатом Navantia F100 та Austal USA з оновленою версією свого прибережного бойового корабля-тримарана.

Fincantieri перемогла в тендері на створення фрегатів для ВМС США

Вартість контракту на опрацювання деталей конструкції перспективного фрегата і створення головного корабля складає 795,1 млн доларів. Контракт передбачає опцію створення ще дев’яти нових фрегатів. В такому випадку загальна вартість 10-річного контракту збільшиться до 5,58 млрд дол. Перший фрегат буде коштувати 1,2 млрд доларів. Надалі передбачається, що ціна перспективного фрегата за одиницю буде зменшена до рівня 900-950 млн дол.

FFG (X) має бути невеликим багатоцільовим кораблем оснащеним модифікованою версією РЛС Raytheon SPY-6, багатофункціональною бойовою інформаційно-керуючою системою (БІКС) «Іджіс» (Aegis combat system) від Lockheed Martin, універсальними вертикальними пусковими установками на 32 комірки, а також системами самооборони.

За контрактом, американські ВМС надають значну частину обладнання, включно з варіантом радіолокатора AN/SPY-6, що використовується на есмінцях класу Arleigh Burke Flight III, ці витрати не включаються до зазначених 5,58 млрд доларів.

Перший фрегат має бути готовий у 2026 році, очікується, що на той час на різних стадіях готовності будуть вісім кораблів. Другий фрегат ВМС розраховують замовити у квітні 2021 року.