Військові медики теж отримають 300% надбавку

Військові медики теж отримають 300% надбавку

Цивільному медичному персоналу лікувальних закладів Міністерства оборони, який безпосередньо працює із хворими на COVID-19, вже виплатили надбавку за квітень, виплата набавки військовим лікарям та медсестрам узгоджується.

— Поки що це стосується лише цивільних медиків, − зазначив кореспонденту АрміяInform заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України полковник Сергій Галімський. — Виплати здійснюють за замовленням військово-медичних клінічних центрів. Керівництво госпіталів запровадило чіткий контроль за наданням медичної допомоги хворим на коронавірус, і відповідно до цих відомостей здійснюють доплату. Не буде так, що медичний працівник, який на п’ять хвилин зайшов у палату до хворого, отримує 300-відсоткову надбавку. Ведеться жорсткий контроль, аби не було соціальної напруги.

За словами Сергія Галімського, складнішою є справа виплати надбавки військовим лікарям та медичним сестрам, але і це питання на стадії вирішення.

— Внесення змін до постанови уряду нами здійснено, наразі чекаємо їхнього узгодження та затвердження, аби й медики в погонах отримували надбавку, − зауважив Сергій Петрович. − Затримка вийшла через погодження документу в інших силових структурах. Наразі очікуємо замовлення від лікувальних установ для виплати за травень.