Викрадений росіянами військовий ніс службу зі зброєю

Викрадений росіянами військовий ніс службу зі зброєю

У суботу 30 травня, близько п’ятої години ранку, на спостережному пункті поблизу залізничного моста на лінії контролю з окупованим Кримом було виявлено відсутність військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Відразу з'явилася інформація, що військовий ніс службу без зброї, що викликало резонанс та офіційне заперечення від КДШВ.

Першою офіційно про зникнення солдата повідомила Військова служба правопорядку:

З моменту зникнення військовослужбовця відразу розпочалися пошукові заходи, однак вони не дали результатів. Військовослужбовець на телефонні дзвінки не відповідає, місцезнаходження його не відоме.

За попередньою інформацію, військовослужбовця під час несення служби було викрадено. Неподалік спостережного посту були виявлені сліди боротьби з невідомими особами.

Юрій Бутусов, головний редактор Цензор.НЕТ, написав у Facebook, що викрадений військовий у момент викрадення був без зброї та на знаходився на посту один.

Около 5.00 30 мая на наблюдательном пункте "Берлога" близ железнодорожного моста на линии контроля с Крымом был похищен во время несения службы старший солдат 13-го батальона 95-й десантно-штурмовой бригады Евгений Добринский. Он находится на оккупированной Россией территории в Крыму. Вероятность добровольного перехода Добринского на сторону противника отсутствует.

Наблюдательный пункт "Берлога" находится на участке, где перед ними нет постов украинских пограничников, "Берлога" находится на передовой.

В эту ночь Добринский находился на посту один. В момент похищения он был без оружия. Его увели безоружным!

Примерно в 10.00 представитель российских спецслужб звонил в батальон, уточняли личные данные солдата, очевидно, противник будет оформлять Добринского как якобы нарушившего границу РФ.

Очевидно, что имеет место грубейшее нарушение в организации службы. И было бы ошибкой, если бы вся ответственность была возложена только на командира роты, из состава которой похищенный солдат. И было бы ошибкой считать, что только наказаниями такие позорные провалы можно исправить.

Часовой на передовом посту без оружия!..

У свою чергу, командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України оприлюднило заяву, що військові в тому районі несуть службу зі зброєю. Проте саме в момент зникнення солдат схоже такі був без зброї, бо вона, як пише пресслужба КДШВ, залишилась у наявності.

Наголошуємо, що особовий склад, який задіяний до несення служби в даному районі – має при собі зброю, боєприпаси та засоби радіозв’язку. На спостережних постах чергує кілька військовослужбовців. Амуніція та зброя зниклого військовослужбовця – в наявності.


Викрадений росіянами військовий ніс службу зі зброєю Викрадений росіянами військовий ніс службу зі зброєю Викрадений росіянами військовий ніс службу зі зброєю