Захоплені РФ кораблі ВМСУ переведуть в Донузлав

Захоплені РФ кораблі ВМСУ переведуть в Донузлав

Двадцять кораблів і суден Військово-Морських Сил України, які були захоплені російськими військовими під час окупації Кримського півострова в 2014 році, перебазують на оз. Донузлав.

Про це повідомляє російська інформагенція «ТАСС» з посиланням на джерело в силових структурах Південного федерального округу Російської Федерації.

«На цей момент колишні українські кораблі та судна сконцентровані в бухтах Стрілецька і Інженерна (відносяться до Севастополю – ред.). Опрацьовується рішення щодо їх переведення в Донузлав», – повідомив співрозмовник агентства.

За його даними, ці плани пов'язані з бажанням скоротити витрати на утримання українських кораблів. «На них знаходяться екіпажі скороченого складу, що забезпечують їх непотоплюваність і пожежну безпеку. Концентрація в Донузлаві дозволить скоротити чисельність персоналу, що обслуговує ці кораблі і судна», – пояснило джерело.

Нагадаємо, що у березні 2020 року окупанти вже проводили «перестановки» захоплених кораблів ВМСУ в севастопольських бухтах.

У Севастополі продовжують збирати захоплені судна ВМСУ У Севастополі зібрано другу групу захоплених суден ВМСУ