Бізнесмен, власник охоронних фірм, пов'язаних з «Нашою Рябою», став заступником міністра оборони

Бізнесмен, власник охоронних фірм, пов'язаних з Нашою Рябою, став заступником міністра оборони

Кабінет Міністрів призначив сьомим заступником міністра оборони бізнесмена Ігоря Халімона, власника підприємств пов'язаних з компанією «Миронівський хлібопродукт» (ТМ Наша Ряба).

Згідно з електронною декларацією Ігор Халімон має акції в компаніях Inary Inc, що знаходиться у США, та Waisell в ОАЕ. Також йому належать 50% корпоративних прав ТОВ SKI Holding у Словаччині та 100% ТОВ Insouciance у Чехії.

Халімон також був засновником та керівником двох ТОВ – «Безпека МХП» та «МХП-безпека».

оБізнесмен, власник охоронних фірм, пов'язаних з «Нашою Рябою», став заступником міністра оборони

ТОВ «МХП-БЕЗПЕКА« зареєстровано у 2007 році. Основний вид діяльності – у сфері права. У 2016 році змінився вид діяльності – на «діяльність приватних охоронних служб». До квітня минулого року Халімон був не тільки засновником, а й власником підприємства.

ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП) – одне з провідних агропромислових підприємств України, лідерів української аграрної індустрії, що має виробничі активи в Нідерландах, Словенії, Словаччині та дистрибуційний офіс в ОАЕ. Заснованк 1998 року Юрієм Косюком.

МХП володіє брендами «Наша Ряба», Qualiko, «Легко!», «Бащинський», Ukrainian Chicken. Компанія складається з 11 дистрибуційних центрів (хабів) у великих містах країни. Продукція компанії представлена в 80 країнах.

Косюк – один з найвпливовіших аграрних бізнесменів України. Великі інвестиції, зростання аграрного експорту, лобіювання інтересів аграріїв і промо України на міжнародній арені – це реальні заслуги Косюка. З іншого боку, за ним тягнеться шлейф скандалів. Протягом трьох останніх років його компанії отримували найбільші суми державної підтримки. Це питання потрапило під контроль президента Володимира Зеленського – гарант стверджував, що дотації мільярдерові Косюку не потрібні.

Наразі невідомо, чому мільярдер вирішив залучити свою людину у керівництво Міноборони. До того ж, саме Халімона, який не має жодного відношення до питань оборони держави.



Використані джерела:
antikor.com.ua