МВС затвердило перелік спеціальностей Нацгвардії, що включає фахівців тактичних ракет і підводних човнів

національна гвардія україни

Міністерство внутрішніх справ наказом від 29.04.2020 № 367 затвердило нові переліки військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу Національної гвардії та відповідних їм військових звань і тарифних розрядів посад.

Наказ, якій набрав чинності 26 травня, зокрема містить спеціальності фахівців тактичних, оперативно-тактичних, крилатих, протичовнових ракет, надводних кораблів та підводних човнів, а також багато інших не притаманних специфіці Національної гвардії. Проте це не означає, що Нацгвардія розгортатиме ракетні частини чи матиме свій флот – насправді цей перелік просто повторює аналогічний документ Міноборони, що зроблене з метою уніфікації обліку особового складу та військового обліку резервістів і військовозобов'язаних.

Затверджений документ також впливає на розмір грошового забезпечення, адже він визначає тарифні розряди посад – посадові оклади, що є базовою частиною розміру місячного грошового забезпечення військовослужбовців.


Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців» .