Норвегія вкладає додатковий мільярд крон в оборону

Норвегія вкладає додатковий мільярд крон у оборону

Уряд Королівства Норвегія планує наростити інвестиції в оборонну промисловість і виділити на це додатковий 1 мільярд норвезьких крон (104,6 мільйонів доларів США) .

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на Army Recognition.

«Використовуючи модернізацію прикладних корветів для ВМС та бронетехніки для армії, ми можемо одночасно створити обороноздатність і підтримувати норвезьку промисловість. Це питання, яке допомагає компаніям знову стати на рейки та повернути людей до роботи, і ми так швидко наростимо оборонний потенціал», – зазначив міністр оборони Франк Бакке-Єнсен.

Варто зазначити, що наразі є пропозиції норвезького уряду щодо нового довгострокового плану для оборонного сектора, який стосується розробки нових типів кораблів для флоту. Ці роботи відкриють ширші можливості для кластера їх морських технологій.

Крім того, норвезький уряд планує витратити майже 600 млн норвезьких крон (62,7 млн дол) на модернізацію бойових машин піхоти CV90 та допоміжних машин. Відповідно до нового довгострокового плану розвитку оборонного сектора в армії будуть діяти чотири механізованих батальйону, які будуть оснащені бойовими і допоміжними машинами CV90.Замовлення буде виконувати норвезька оборонна промисловість в період з 2020 по 2023 рік.

Також у 2020 році уряд збільшить асигнування на проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт в сфері оборони на 20 млн норвезьких крон – з 71 до 91 млн. Це має допомогти забезпечити зайнятість і наростити експертні знання у високотехнологічній галузі норвезької промисловості та бізнесу, дозволить промисловості та бізнесу зорієнтуватися на майбутні придбання як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Читати також:У Норвегії визнали, що армія замала для захисту країни