Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БпЛА)

Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БПЛА)

У щоденному звіті СММ ОБСЄ №134/2020 від 6 червня 2020р. повідомлялось, що безпілотник дальньої дії зафіксував колону вантажівок, які приховано в’їжджали на територію України через ділянку кордону з Російською Федерацією в непідконтрольному районі Луганської області.

Переміщення вантажівок з РФ було досить деталізовано описане у розділі звіту СММ ОБСЄ. Проте, бракувало візуальних деталей, які б могли засвідчити грубе порушення з боку Російської Федерації. Волонтерам міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вдалося отримати унікальні знімки з БпЛА та провести їх додаткову геолокацію, щоб вказати точні координати як місця вторгнення російських колон, так і точку їх прибуття у Луганській області.

Знімки з БпЛА СММ ОБСЄ та ідентифікація від InformNapalm

InformNapalm публікує унікальні знімки з БпЛА, які підтверджують текстову частину звіту СММ ОБСЄ № 134/2020 від 6 червня 2020 року.

Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БПЛА) Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БПЛА)

Спираючись на початкові дані, зазначені у звіті ОБСЄ, волонтерам InformNapalm вдалося визначити точні координати знімків на місцевості – зробити геолокаційну прив’язку.

Перший знімок фіксує колону вантажівок прямо безпосередньо біля кордону з РФ у координатах: 48.160698, 39.904193.

Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БПЛА) Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БПЛА)

Другий знімок фіксує прибуття вантажівок у точку з координатами у Луганську: 48.538979, 39.325941.

Волонтери InformNapalm за допомогою моніторингу відкритих джерел встановили, що ця територія давно використовується російськими окупаційними військами в якості бази для окремого батальйону матеріального забезпечення 2-го Армійського Корпусу. Про це свідчить відео, яке було викладене пропагандистами терористичної організації «ЛНР» у 2015 році.

Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БПЛА)

Нагадаємо, що у березні 2020 року, міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm продемонструвала унікальний аерофотознімок, який доповнив текстові дані звіту СММ ОБСЄ №60/20 від 12 березня 2020 щодо викриття 3 сучасних російських комплексів радіоелектронної боротьби: РБ-341В «Леєр-3», Р-934Б «Синиця» та РБ-636 «Свєт-КУ». А після публікації та поширення цієї чутливої для агресора інформації у Twitter усі офіційні сторінки мовних версій сайту InformNapalm вперше за 6 років були блоковані.

Колона російської техніки приховано перетнула кордон України (фото з БПЛА)

Російська Федерація протягом 6 років продовжує публічно заперечувати свою безпосередню участь у війні на Донбасі, проте, численні докази міжнародних спостерігачів та волонтерів вказують, що РФ протягом всього періоду військового конфлікту грубо порушує норми міжнародного права, продовжує перекидати зброю та техніку, використовувати своїх кадрових військових, а також найманців, які здебільшого мають громадянство Російської Федерації.