Військові отримали 2 мільйони за знищену військову техніку

знищена техніка окупантіаюв

З початку 2019 року й до сьогодні українські воїни отримали близько 2 мільйонів гривень винагороди за 76 одиниць знищеної військової техніки російських окупаційних сил.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

«За період 2019-2020 років збройні формування Російської Федерації зазнали численних втрат у БПЛА, армійських вантажівках, гарматах, мінометах тощо. З початку 2019-го, станом на липень поточного року, загальна сума виплаченої винагороди за знищення техніки склала майже 1,9 мільйони гривень», – йдеться у повідомленні.

Крім того, за успішне виконання бойових завдань протягом 2019-2020 років військовослужбовцям виплачено винагороду у сумі 6,3 млн гривень (з них 2,5 млн у 2020 році). За участь у бойових діях за цей же період – 34,1 млн грн (12,9 млн у 2020 році).



Довідка. Винагорода за знищену (захоплену) техніку розподіляється між військовослужбовцями, які брали безпосередню участь у знищенні (захопленні) техніки, залежно від особистого внеску.

Винагорода за успішне виконання бойового завдання в складі військової частини (підрозділу, групи) розподіляється між військовослужбовцями, які виконували завдання, залежно від особистого внеску та періоду участі у виконанні завдання. Виплачується на військову частину.