Палада візьме участь у тендері на плавучий причал для ВМС

суднозавод Паллада

Державний суднозавод «Палада» повністю відшкодував тримісячну заборгованість по зарплаті та платежах до бюджету, що накопичилися за час карантину, закінчує будувати док та проектує мобільний причал для швартування військових кораблів.

Про це повідомляє Херсонская мастерская новостей.

Гроші на погашення заборгованості (близько 7 млн грн) виділив ДК «Укроборонпром», до структури якого входить верф. «Це фінансова допомога, яку треба буде повернути після продажу дока, якій закінчують будувати», – зазначив директор підприємства Валерій Маломан

Крім дока, фахівці заводу почали проєктування нового плавучого причалу з надміцного «морського» бетону. Споруда довжиною 60 і шириною 7 метрів призначена для швартування суден, у тому числі військових кораблів – наприклад патрульних катерів типу «Айленд», отриманих нещодавно Військово-Морськими Силами від БОХР США.

При цьому мобільний причал, за допомогою буксира, можна транспортувати у будь-яке водоймище та легко там встановлювати. Міноборони готує тендер для закупівлі подібних причалів на 23 млн грн, і херсонські корабели зі своєю пропозицією планують взяти участь.

Також на «Паладі» завершили реконструкцію складського комплексу у своїй причальної «стінки». Тепер він може прийняти близько 3 тис тонн різних вантажів.