ПХЗ опановує виробництво реактивних снарядів «Тайфун-1»

Автор: Іван Чигринський
Павлоградський хімічний завод освоїв виробництво реактивних снарядів Тайфун-1

На Павлоградському хімічному заводі опановують виробництво вітчизняних 122-мм реактивних снарядів 9М221Ф «Тайфун-1» збільшеної дальності, з українських комплектуючих.

Про це повідомляє видання Defense Express.

«Тайфун-1» розроблений фахівцями Конструкторського бюро «Південне» в рамках української ракетної програми для використання в РСЗВ БМ-21 «Град» та їх модифікаціях. Також на його базі здійснюється розроблення керованого снаряду «Тайфун-1М».

На відміну від радянських 9М22 (та інших модифікацій), які ніколи не вироблялись на українських підприємствах, новий РС 9М221Ф повністю виготовлятиметься на наших заводах.

Павлоградський хімічний завод освоїв виробництво реактивних снарядів Тайфун-1

«Починаючи від корпусного елемента і закінчуючи гумотехнічними виробами, які там зараз встановлено і саме паливо, яке використано для заправлення, це вже зроблено повністю на вітчизняних компонентах», – повідомив головний технолог ДП «НВО «ПХЗ» Олексій Кириченко.

В Україні розроблено снаряди для «Град» збільшеної дальності

Нагадаємо, що макет 9М221Ф був вперше публічно представлений у жовтні 2019 року на Міжнародній виставці «Зброя та Безпека 2019» у Києві.

Розробка КБ «Південне» призначена не лише замінити старі боєприпаси для РСЗВ 9К51«Град», а й для використання перспективними вітчизняними модифікаціями – БМ-21УМ «Берест» та РСЗВ «Верба».

У квітні цього року на Одещині відбулися пуски РС 9М221Ф на максимальну дистанцію у 40 км.

ЗСУ випробовують нові реактивні снаряди Тайфун-1 ЗСУ випробовують нові реактивні снаряди Тайфун-1 ЗСУ випробовують нові реактивні снаряди Тайфун-1