У Харкові випустили перших «річних» лейтенантів

У Харкові випустили перших річних лейтенантів

У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся перший випуск 50 молодших лейтенантів, які успішно закінчили 12-місячний курс лідерства офіцерського складу тактичного рівня.

Про це повідомляє інформаційна агенція Міноборони «АрміяInform»

Упродовж року слухачі навчалися за спеціальностями бойове застосування військових частин і підрозділів зв’язку та радіотехнічного забезпечення авіації, а також експлуатація та ремонт літаків, вертольотів і авіаційних двигунів.

Серед випускників офіцерських курсів у строю – близько 20 жінок-військовослужбовців та майже 30 осіб, що вже мають досвід бойових дій з відбиття російської агресії на сході країни.

У Харкові випустили перших річних лейтенантів

Усі випускники продовжать військову службу на офіцерських посадах у військових частинах, які дислоковані в різних куточках України.

— У вашому житті зворушлива та важлива подія – ви успішно закінчили навчання нашого пілотного проєкту й отримали сертифікати про здобуття кваліфікації офіцера тактичного рівня та погони молодшого лейтенанта. Хочу побажати вам кар’єрного росту, стати справжніми лідерами у своїх військових колективах, – зазначив у звернені до випускників начальник ХНУПСу генерал-майор Олександр Турінський.

У Харкові випустили перших річних лейтенантів

Нагадаємо, що вперше започаткували такий курс ще в 2018 році у Національні академії сухопутних військ. У 2019-му році пілотний проєкт з підготовки офіцерів на 12-місячних лідерських курсах, на базі здобутої раніше вищої освіти для громадян віком до 30 років, продовжили та поширили вже на чотири військові виші. Набирають і цьогоріч.

У Харкові випустили перших річних лейтенантів

Слід зазначити, що на навчання на курси лідерства можуть зараховувати строковиків, військовослужбовців-контрактників та цивільну молодь, які мають вищу освіту рівня не нижче «бакалавр» й придатні за станом здоров’я для проходження військової служби.

Основна мета проєкту – апробація нових програм професійної підготовки офіцерського складу та шляхів комплектації первинних офіцерських посад у стислі терміни. Наявність вищої освіти значно скорочує час підготовки офіцерів – лідерський курс тактичного рівня включає первинну та базову загальновійськову підготовку, а також фахову складову.

У Харкові випустили перших річних лейтенантів