$4500 та 250 тисяч гривень вимагали у МСЕК за групу інвалідності для пораненого бійця

МСЕК: $4500 та 250 тис грн за групу інвалідності для пораненого бійця

Посадовець Міністерства у справах ветеранів, будучи представником у МСЕК, вимагав 4500 доларів і 250 тис грн від пораненого військовослужбовця ЗСУ, за призначення йому групи інвалідності та одноразової грошової компенсації за поранення.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

За попередніми даними слідства, головний спеціаліст Мінвету, як представник відомства у медико-соціальній експертній комісії (МСЕК) регіону, вимагав гроші від колишнього військовослужбовця Збройних Сил України, який був поранений під час бойових дій. За 4,5 тисячі американських доларів і 250 тисяч гривень фігурант обіцяв призначити воїну групу інвалідності та одноразову грошову компенсацію за поранення.

Гроші потерпілий мав передати через довірену особу чиновника. Правоохоронці затримали посередника відповідно до ст. 208 КпК України у приміщенні медкомісії під час отримання другої частини хабара. Наразі вирішується питання щодо затримання організатора схеми.

МСЕК: $4500 та 250 тис грн за групу інвалідності для пораненого бійця

Фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) ККУ. Посереднику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності фігурантів.

МСЕК: $4500 та 250 тис грн за групу інвалідності для пораненого бійця МСЕК: $4500 та 250 тис грн за групу інвалідності для пораненого бійця