Коронавірус не завадить призову резервістів на Харківщині

Коронавірус не завадить призову резервістів на Харківщині

Під час стратегічних командно-штабних навчань територіальної оборони, що проходитимуть у вересні, на Харківщині призвуть військовозобов’язаних та резервістів 113-ї бригади тероборони.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Харківський обласний військовий комісар полковник Юрій Калгушкін та директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Олексій Максимов.

Організація взаємодії між штабами зони та районів ТрО, виконання завдань за призначенням підрозділами бригади тероборони, набуття певного досвіду керівниками всіх рівнів, оперативне реагування на зміни в ситуації – такі основані питання, що відпрацьовуватимуться під час навчань. Уже тепер працюємо із тими, кого можуть викликати на навчальні збори. Напередодні призову всі вони пройдуть медогляд та обов'язково здадуть ПЛР-тест
– розповів обласний військовий комісар.

Також полковник повідомив, що з початку року в Харківський області проведено десятки заходів з метою зміцнення територіальної оборони, до яких було залучено тисячі військових, військовозобов'язаних та резервістів. «Отже, поступово наша область та вся Україна нарощують свій оборонний потенціал», – зауважив Юрій Калгушкін.