При створені на базі «Іскри» об'єднаної корпорації «Радарні системи» закриють виробництво в інших областях

При створені на базі «Іскри» об'єднаної корпорації Радарні системи закриють виробництво в інших областях

При об'єднанні дев'яти підприємств «Укроборонпрому» в корпорацію «Радарні системи», що створюватиметься на базі НВК «Іскра», виробництво розташоване в інших областях закриють, а надлишкове майно розпродадуть.

Нагадаємо, що у результаті реформи концерну «Укроборонпром» планується створити шість окремих державних корпорацій: ракетобудівну (на базі КБ «Луч» і ДАХК «Артем»), авіаційну, авіаремонтну, бронетанкову (попередня назва «ZIMM»), радарних та морських систем.

Першою мають створити корпорацію «Радарні системи». 31 липня, ці плани презентували віцепрем’єр міністру - міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олегу Уруському під час його візиту на «НВК «Іскра» у Запоріжжі.

Роман Бондар, директор офісу трансформацій Концерну та Юрій Пащенко, директор запорізької «Іскри», розповіли віце-прем’єр-міністру про плани створення автономного та замкненого циклу виробництва всієї лінійки радіолокаційних станцій, що перебувають на озброєнні Збройних Сил України та іноземних держав.

У єдину групу компаній будуть об’єднані як виробництва, так і конструкторські бюро. Під час створення передбачена релокація промислових потужностей підприємств, які розташовані в інших областях України; процес очищення активів підприємств від обтяжень та позбавлення надлишкового майна. В «Укроборонпромі» зазначають, що зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт №3822 має спростити фінансові операції з майном цих підприємств, що дозволить швидко та ефективно здійснити процес їх реорганізації та об’єднання.

При створені на базі «Іскри» об'єднаної корпорації Радарні системи закриють виробництво в інших областях

Зі слів Юрія Пащенка, група компаній матиме власний корпоративний центр і буде забезпечувати повний спектр послуг: розробку, виготовлення, модернізацію та ремонт виробів, тобто, пожиттєвий супровід та обслуговування продукції.

Олег Уруський позитивно оцінив запропоновану концепцію та запевнив у тому, що новостворене міністерство забезпечуватиме сприятливе нормативно-правова поле для створення галузевих корпорацій. Він також додав, що найближчим часом планує зустрітися з міністром оборони, та підняти ключові проблемні питання діяльності державних підприємств, що виготовляють та реалізують озброєння та військо у техніку вітчизняного виробництва.



Використані джерела: Офіційний вебсайт ДК «Укроборонпром»