СТО «Зелений Гай» відремонтує армійські бронемашини SAXON

СТО Зелений Гай відремонтує армійські бронемашини Saxon

Міністерство оборони України, за переговорною процедурою для потреб оборони, підписало договір на військовий ремонт британських бронеавтомобілів Saxon, які перебувають на озброєнні Збройних Сил України.

Нагадаємо, що у грудні 2014 року дочірнім підприємством держкомпанії «Укрспецекспорт» – Державною госпрозрахунковою зовнішньоторговельною та інвестиційною фірмою (ДГЗІФ) «Укрінмаш» було придбано 75 бронетранспортерів Saxon АТ105 для Збройних Сил України.

Закупівельна ціна бронемашин у фірми WSV склала 38 тис доларів за одиницю, з урахуванням вартості доставки, комісійної винагороди та інших витрат вартість для Міністерства оборони України склала близько 51 тис дол. (загальна сума контракту близько 3,8 млн доларів).

Перші 20 БТРів Saxon АТ105 прибули до одеського порту 11 лютого 2015 року. Решта, 55 машин прибули до України 20 червня 2015 року. Планувалось використовувати 20 «Саксонів» в якості медичних евакуаційних машин переднього краю, решту 35 в якості командно-штабних.

СТО Зелений Гай відремонтує армійські бронемашини Saxon

Договір на ремонт британських бронетранспортерів підписано із ТОВ «СТО «Зелений Гай» (с. Зелений Гай Васильківського району Запорізької області) 14 серпня 2020 року. Від Міноборони – Центральним бронетанковим управлінням Озброєння Командування Сил логістики ЗСУ.

Контракт вартістю 786 тисяч гривень (в тому числі ПДВ – 131 000 грн) передбачає військовий ремонт бронемашин Saxon за місцем дислокації військових частин Збройних Сил України, або на виробничих площах виконавця, до 30 листопада 2020 року.

Контролюватиме надання послуг 4222-е військове представництво МО України.

СТО Зелений Гай відремонтує армійські бронемашини Saxon