Польща почала будувати завод з виробництва компонентів ЗРК Patriot

Автор: Олексій Махно
У Польщі почали будувати завод для виробництва ЗРК Patriot

У польському місті Демблін почалося будівництво заводу для виробництва компонентів ракет PAC-3 MSE ЗРК MIM-104 Patriot, що передбачено угодою про локалізацію 2018 року.

Планується, що польський завод площею 3000 кв. м розпочне роботу вже в наступному році. Будівництво виробничих потужностей здійснюється польською компанією Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 1 SA та концерном Lockheed Martin в рамках програми Wisła.

Нагадаємо, що Польща та США 28 березня 2018 року підписали угоду вартістю 4,75 мільярда доларів, на поставку систем протиповітряної та протиракетної оборони Patriot виробництва Raytheon. Також Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) та Lockheed Martin підписали угоду щодо часткової локалізації виробництва ракет до зенітних ракетних комплексів Patriot.

Польські підприємства будуть виготовляти елементи ракети та пускової установки. Зокрема при підписанні угоди, президент PGZ повідомив, що вироблятимуть «одну повну секцію ракетного двигуна» PAC-3 MSE, однак не розкрив технічні деталі, пояснюючи це комерційною угодою.

Перші системи Patriot Польща отримає у 2022 році.

Нагадаємо, що у 2018 році закупівлю чотирьох батарей Patriot із двома типами ракет також анонсувала Швеція. Таким чином Patriot перебуватиме на озброєнні 16 країн.