Зеленський заявив що не дозволить зменшити бюджет армії

Зеленський не дозволить зменшити бюджет армії

Президент Володимир Зеленський, під час звернення з трибуни Верховної Ради, заявив, що не дозволить зменшити бюджет армії на 2021 рік – як мінімум він залишиться на рівні цього року.

«У 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України. В часи коронакризи він не зменшився ні на гривню. І не розганяйте, будь ласка, «зраду», що у 21-му році ми скоротимо кошти на військо. Я не дозволю цього зробити. Як мінімум, вони будуть на рівні цього року. Тобто понад 117 мільярдів гривень. Тобто на 15 мільярдів більше, ніж в епоху білбордів про армію», – сказав президент.

Нагадаємо, що затверджений Урядом проєкт Державного бюджету на 2021 рік, попри зростання на 21 млрд видатків на безпеку та оборону, передбачає зменшення бюджету Міноборони.

Хоча зменшення майже й не велике – 0,11% (або 127 млн), хорошого у цьому мало, враховуючі що ЗСУ потребують кардинального переозброєння. Особливо на тлі зростання бюджетів МВС на 5,2% (або на 4,9 млрд грн), Служби безпеки України СБУ майже на 23% та Держспецзв'язку на 36%. Найбільше пощастило Службі зовнішньої розвідки – її бюджет виріс одразу на 69,5%.

Зеленський не дозволить зменшити бюджет армії Зеленський не дозволить зменшити бюджет армії Зеленський не дозволить зменшити бюджет армії