Росії стає не по кишені утримувати армію

Росії стає не по кишені утримувати армію

Міністерство фінансів Російської Федерації, з метою економії бюджетних коштів, запропонувало скоротити на 10% чисельність військовослужбовців російської армії, а також відтермінувати на 10 років для них вихід на пенсію.

Відповідні пропозиції направлені до Ради безпеки РФ повідомляють Известия.

Зазначається, що мова йде про скорочення до 100 тисяч посад військовослужбовців. Зробити це пропонується за рахунок скорочення вакантних посад і переведення на цивільну службу тих, хто не пов'язаний з виконанням бойових завдань: медиків, викладачів, кадровиків, фінансистів, юристів і тиловиків.

Крім того, Мінфін пропонує збільшити мінімальний термін вислуги необхідний для виходу на пенсію з 20 до 25 років, і не рахувати у вислугу роки навчання у військовому вузі (це ще 5 років). Також пропонується скасувати норму про щорічне збільшення військової пенсії на 2% понад рівень інфляції.

Указом президента РФ від 17.11.2017 року № 555 «Про встановлення штатної чисельності Збройних сил Російської Федерації», який набрав чинності з 1 січня 2018 року, штатна чисельність ЗС РФ встановлена в кількості 1 902 758 осіб, у тому числі 1 013 628 військових.